ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Vodník v Sedleci-Prčice – 142 dětí tit

publikováno: 07.06.2023

Ve čtvrtek (1. 6.) uspořádala místní organizace Sedlec-Prčice náborovou akci "Ve vodě nežijí jen vodníci", které se zúčastnilo 142 dětí.

Vše se konalo na pozemku místní rybářské organizace a v součinnosti s Dětským dnem. Přišly děti z místní mateřské školy a rybářského kroužku, který vede velmi zdařile p. Kloudová.

S dětmi jsme si vyprávěli o vodě, o její ochraně, o fauně a floře, která nás obklopuje, o rybnících, které tu zakládal už Jakub Krčín.

Ukázali jsme jim síť i starou bambusovou udici, aby děti viděly, jak se rybařilo dříve, ale i nové rybářské vybavení, které dnes rybáři používají. Děti si mohly vše osahat a vyzkoušet spolu s působivým komentářem p. Kvíze.

Seznámili jsme je s většinou vodních rostlin, které mohou vidět na našich březích, včetně rostlin rostoucích přímo ve vodě.

Pochopitelně nechyběli ani vodní živočichové, jako potápník vroubený, škeble rybničná apod. a ryby, kdy děti na vlastní oči viděly sivena, pstruha obecného, lína, candáta, okouna, kapra, plotici a další. Ryby se těšily jejich velkému zájmu.

Akce se stejně, jako v předchozím roce, velice vydařila a děti velice zaujala. 

Poděkování patří všem zúčastněným členům z naší MO, kteří se dětem během akce věnovali, SÚS, který zaslal upomínkové a propagační materiály a naší MO, jež poskytla občerstvení. Rovněž děkujeme městu Sedlec-Prčice za finanční podporu této akce.

Martin Svoboda, hospodář MO

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 494 641

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS